Празникът започна на площада в населеното място с изпълнения

...
        Празникът започна на площада в населеното място с изпълнения
Коментари Харесай

В Буковец посрещнаха традиционния събор с богата празнична програма

        Празникът стартира на площада в обитаемото място с осъществявания на Градски духов оркестър – Видин.

Много поданици се събраха, с цел да участват на откриването на събитието. Специални посетители бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и секретарят на Общината Емилиян Енчев.

Кметът на Буковец Венцислав Кирилов поздрави всички присъстващи и означи, че след двегодишно спиране поради пандемията от ковид, обичайният събор още веднъж е съживен. Той изрази насладата си от обстоятелството, че с помощта на кмета на Видин доктор Цветан Ценков и на общинското управление буковчани посрещат празника с преасфалтиран площад и още две улици в селото. И уточни, че тези обекти не са ремонтирани от 40 години. Днес селото е преобразено и хората са извънредно признателни.

Борислава Борисова изрече задоволството си от ентусиазма и напъните, които кметството поставя взаимно с Народно читалище „ Просвета-1925″, с цел да сплотяват жителите и възраждат духа на селището. И пожела на всички да са здрави, сполучливи и да бъдат грижовни към родното си място. След това тя сервира на Венцислав Кирилов приветствен адрес от името на кмета на Видин доктор Цветан Ценков.

В празничната стратегия, която продължи часове наред, взеха присъединяване Ансамбълът за национални песни и танци „ Дунав “, самодейни сформира към читалищата в селата Буковец, Гомотарци, Капитановци, Майор Узуново, Слана бара, Дружба, Антимово, Иново и град Дунавци, както и оркестър „ Хармония “ – Видин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР